AGILLITYTRENING

Det er mulighet for å trene agility i ridehallen på torsdager fra kl 1830-2000. Treningene er ikke ledet av instruktør, men de som møter hjelper hverandre så godt de kan. Mer informasjon på Alta Hundeklubb sin facebokkside.

Formålet med agility er at hundene skal utføre forskjellige hinder, for å fremme hundenes intelligens og kroppsbeherskelse. Agility er en lærerik og sportslig aktivitet som er ment å bidra til en bedre integrering av hunden i samfunnet, Sporten krever et godt samarbeid mellom hund og fører, som igjen vil resultere i en god kontakt mellom de to. Deltakerne må derfor være kjent med elementær trening, læringsprinsipper for hund og grunleggende lydighet (NKK)

Agility er en oppvisnings - og konkurranseaktivitet for hunder i alle størrelser og raser og ble offisielt godkjent av Norsk Kennel Klub 27. januar 1986, og du kan også starte konkurranser med en blandingshund.

Hunden skal på kortest mulig tid ta seg gjennom en hinderbane bestående av ulike type hinder. Hindrene består av hopp, tuneller, pølser, hjul, slalom etc. Føreren løper sammen med hunden og støtter den gjennom banen med kommandoer og oppmuntring. Agility kan sammenlignes med sprangridning for hest, men med litt ulike hinder.

Hundene konkurrerer på en bane i tre forskjellige størrelsesklasser:

  • Liten skulderhøyde under 35 cm
  • Mellom med skulderhøyde fra 35 - 43 cm
  • Stor med en skulderhøyde over 43 cm.

NKK sin side om agility - med blant annet reglene for agility.

Livet er som agility - man tar ett hinder av gangen.

 

 AGILLITY - NIPA