KURS I ALTA HUNDEKLUBB

Alta Hundeklubb arrangerer en rekke kurs i løpet av året. Hvilke kurs som blir arrangert bestemmes av etterspørsel og instruktørenes kapasitet. Det er stort sett stor pågang på valpekurs gjennom hele året. Meld derfor din interesse tidlig hvis du vil være sikret plass og/eller det er spesielle kurs du ønsker. Nedenfor kan du lese om de kursene som Alta Hundeklubb kan tilby. Ta kontakt hvis det er noen kurs du har interesse for, så setter vi opp kurs hvis det er mange nok interesserte og instruktør har kapasitet til å arrangere kurset.

Sportrening på valpekurs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valpekurs

Vi anbefaler valpekurs fra hunden din er ca 12 uker og fram til den er seks måneder. Nå er valpen i en periode hvor den er meget mottakelig for læring og dette utnyttes maksimalt ved bruk av positive forsterkningsmetoder. Valpekurset starter med en teorikveld. Deretter forsetter kurset videre med praktiske treningsdager hvor det hovedsakelig legges vekt på kontakt og avslapping, innkalling, båndtrening og sosialisering. I tillegg skal hunden få en god innføring i dressurøvelser som er nyttig i deres hverdag.
Målet er at du skal få en lykkelig og sosial familievenn.

Unghundkurs

Vi anbefaler unghundkurs for hunder i alderen 6 - 18 måneder.
Dette er et kurs for deg som har hatt hund på valpekurs og som ønsker å utvikle videre det vi har lært så langt, slik at en står enda bedre rustet i hverdagen. Vi jobber mye med hilsetrening, innkalling i flere situasjoner, bli-øvelser med mange forskjellige forstyrrelser og vi legger vekt på å styrke samarbeidet deres ytterligere. I løpet av kurset skal du og hunden din også en tur til sentrum hvor vi får testet det dere har lært i et helt nytt miljø.

Om våren, sommeren og høsten samles vi til en felles bruksdag på dette kurset. Denne dagen foregår på en lørdag/søndag på Skillemoen eller Åkergjerdet, hvor vi disponerer store områder med skog og turterreng, slik at hunden får prøvd seg i nytt miljø.

Tror du vil bli overrasket over hvor flink hunden din blir på dette kurset.

Hverdagslydighetskurs

Dette er kurset for deg som ønsker en meget lydig familiehund. Kurset krever gjennomført valpekurs eller unghundkurs da man bygger videre fra dette nivået. På dette kurset vil vi legge stor vekt på problemstillinger som man opplever i hverdagen, som biltrening, bytrening, hilsetrening (både ovenfor hund og menneske), gå pent ved siden av, gå bak osv.

Appellmerke kurs

Dette er kurset for deg som ønsker å virkelig utnytte det vi har lært så langt og å komme enda lenger. Vi presiserer og tilpasser det vi allerede har lært og jobber mot å få virkelig "lydige" hunder. Kurset gir deg som ønsker å konkurrere i lydighet en skikkelig god start. Bronsemerkekurs bygger på det som er gjennomgått på unghundkurset, det anbefales derfor å ha gjennomført et unghundkurs først.
Kurset avsluttes med en bronsemerkeprøve/appelmerkeprøve som bedømmes etter Norsk Kennel Klubbs regelverk for appellmerke.

Øvelser:

  • Tannvisning
  • Lineføring
  •  Fri v/ fot
  •  Dekk fra holdt
  •  Innkalling fra sitt
  •  Stå under marsj
  •  Enkelt dekk i to minutter
  •  Helhetsintrykk

Ved endt kurs deles det ut diplomer, og bronsemerker til de som har bestått prøven.

Konkurranselydighet

Dette kurset er for deg som ønsker å delta i lydighetssporten. Kurset blir en fordypning fra det du har gjort tidligere. For deltakelse kreves det bronsemerkenivå. Våre utdannede instruktører konkurrerer/har konkurrert aktivt selv og har lang erfaring i teknisk arbeid med hund. Vårt mål er å danne en sosial gruppe som er opptatt av at alle i laget skal løfte seg.

Utstillingskurs

Dette er kurset for deg som ønsker å delta på utstilling. Kurset gir en inføring i hva som foregår på en utstilling, hvordan en stiller ut hunden i ringen. Her har du muligheten til å få tips og råd om hvordan man kan vise frem hunden på en best mulig måte i ringen.

Sporkurs - innføringskurs

Hunden bruker nesen hele tiden, og elsker det! Hvorfor ikke da lære hvordan en kan stimulere hunden mentalt, med en øvelse den liker !? Hunden blir fortere sliten av mental trening enn fysisk trening. Dette kurset gir en innføring i hva spor er og hvordan en trener spor. Kurset vil spesielt ta for seg innlæringen av spor. Målet er at deltakerne etter kurset, selv kan trene spor.